ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ

Αννέτα Στεφανοπούλου, Μαρία Αποστολακέα.

Το κουκλόσπιτο είναι ένα εργαστήριο για το κουκλοθέατρο και το θέατρο. Είναι ένας χώρος κατασκευών κούκλας, προβών, σεμιναρίων και παραστάσεων. Επιθυμία είναι η Στοά Εμπόρων να αποτελέσει ένα ζωντανό σημείο συνάντησης κουκλοπαιχτών, καλλιτεχνών των παραστατικών τεχνών, τεχνιτών και φίλων του θεάτρου κούκλας.

Ενόψει μιας παράστασης που θα ανέβει τον Μάιο του 2015 στο Beton7, η οποία συνδυάζει θέατρο και κουκλοθέατρο, οι υπεύθυνοι αυτής της κίνησης (η κουκλοπαίχτρια Αννέτα Στεφανοπούλου και η ηθοποιός Μαρία Αποστολακέα) θα κάνουν το κουκλόσπιτο το βασικό χώρο εργασίας τους. Εκεί θα αποτυπωθεί όλη η διαδικασία προετοιμασίας της παράστασης, από τα πρώτα σκίτσα, τις μακέτες, τις φωτογραφίες, μέχρι την τελική της μορφή. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο έκθεμα, μέσω του οποίου ο επισκέπτης θα μπορεί να παρατηρήσει όλη τη διαδρομή από την πρώτη πρόβα, μέχρι λίγο πρίν την πρώτη παράσταση.

Επιπλέον κουκλόσπιτο θα στηθεί ο «χάρτης του κουκλοποιού». Οι διαδρομές που διανύει ένας κουκλοποιός προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα υλικά - υφάσματα, ξύλα, κόλλες, βίδες, σύρματα- θα εικονοποιηθούν σε έναν τρισδιάστατο χάρτη. Εκεί θα υπάρχουν συγκεκριμένες πρακτικές πληροφορίες που θα αφορούν στις μικρές βιοτεχνίες που συναντώνται συγκεντρωμένες στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο να δημιουργηθεί μια σαφής συνεργατική πλατφόρμα με την τοπική εμπορική δραστηριότητα.

Ανταλλακτικά Εργαστήρια

Εργαστήρια κατασκευής κούκλας για παιδιά, εργαστήρια μεταποίησης καθημερινών αντικειμένων για την κατασκευή κουκλών, σεμινάρια και παρουσιάσεις σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθεάτρου (Unima Hellas) σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις κουκλοθεάτρου με ανοιχτές συζητήσεις, θεατρικός αυτοσχεδιασμός για παιδιά και πολλές παραστάσεις.