ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΝ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΑΙ

«Τα κακά νέα είναι ότι τίποτα δεν κρατάει για πάντα,
Τα καλά νέα είναι ότι τίποτα δεν κρατάει για πάντα.»

Μανώλης Αγγελάκης (tind)
Χρύσανθος Αγγελάκης (erato)
Βασίλης Γεωργίου (vgeorgiou)
Κώστας Θεοχάρης (τυποκομείο)
Μαριέττα Καλλονά (yeti toys)
Σέργιος Κοτσόβουλος (Please Insert Coin)
Πάρις Κούτσικος (parisko)
Ολυμπία Λιόνη (ost2)
Χρήστος Μακρυδάκης (τυποκομείο)

Το «Συνεργαστήριον» συμμετέχει στη δράση «Ίχνη Εμπορίου» σε ένα από τα καταστήματα της Στοάς Εμπόρων, στην οδό Βουλής. Μοντέρνο ατελιέ σχεδιασμού, καλλιγραφίας, επιγραφοποιείο, εκτυπωτικό εργαστήριο και εκθετήριο. Κάθε δεύτερο Σάββατο του μήνα, το «Συνεργαστήριον» προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει σε εργαστήρια συνεργασίας και εκμάθησης χειροποίητου χαρτιού, εικονογράφησης, χαρακτικής, τυπογραφίας και μεταξοτυπίας.

Κατά τη διάρκεια της επανάχρησης του χώρου στόχοι είναι η παραγωγή και καταγραφή προσωπικών και ομαδικών εργασιών μέσα σε ένα κοινής χρήσης εργαστήριο. Μετά το πέρας του χρόνου παραδίδουμε έναν καθαρό και όσο μπορούμε λειτουργικό χώρο στην επόμενη ομάδα που θα συνεχίσει.

Δεν είμαστε ομάδα, κολεκτίβα ή εταιρία. Είμαστε μια συμπληρωματική δράση ανταλλαγής δυνατοτήτων, ικανοτήτων και γνώσεων στην καθημερινότητα της επαγγελματική μας δραστηριότητας και προσωπικότητάς μας.

Διατηρούμε και εξελίσσουμε εαυτούς και συνεργάτες μέσα από τη μελέτη, την καταγραφή και την ανάλυση της κουλτούρας μας στο χώρο και το χρόνο.

Δημιουργούμε, αντιγράφουμε, παράγουμε τις ανησυχίες, τα συμπεράσματα, τις ερωτήσεις μας με άξονα την προσωπικότητα και τη συνεργασία μας.Ανταλλακτικά Εργαστήρια

Εργαστήρια για το Χειροποίητο Χαρτί, την Τυπογραφία, την Εικονογράφηση και την Μεταξοτυπία.