Σάββατο 21 Μαρτίου

11:00 - 19:00
Εργαστήριο εκτύπωσης Letterpress (Συνεργαστήριον)

Το Συνεργαστήριο σας προσκαλεί σε ένα σεμινάριο-εισαγωγή στην τεχνική της στοιχειοθεσίας, την τέχνη της αναπαραγωγής κειμένων και εικόνων με τη χρήση κινητών ανάγλυφων στοιχείων.
Η εμφάνιση της τυπογραφίας, έγινε πιο εύκολη και προσιτή η έκδοση βιβλίων με αποτέλεσμα την γρήγορη μετάδοση ιδεών και πληροφοριών. Λειτούργησε ως μέσο διάδοσης του διαφωτισμού και η ραγδαία μετάδοση της γνώσης και η διεύρυνση τις πνευματικής καλλιέργειας, που ως τότε ήταν προνόμιο μόνο του κλήρου και των αριστοκρατών. Στο σεμινάριο θα μάθουμε για την στοιχειοθεσία και τα τυπογραφικά κλισέ. Μαζί θα τυπώσουμε μοτίβα σχεδιασμένα από τους συμμετέχοντες στην χειροκίνητη τυπογραφική μηχανή του Συνεργαστηρίου.
Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν σε 2 τμήματα των 6 ατόμων το κάθε ένα. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου απαιτούνται βασικές γνώσεις λογισμικού για τη δημιουργία ανυσματικών αρχείων (vector). Το εργαστήριο είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και γρουπ προτίμησης μέχρι τις 16 Μαρτίου στο workshops@synergastirion.gr

Fb event →
13:00-19:00
Εργαστήριο “Family Landscapes” zine (The Athens Zine Bibliotheque)

Οι These are a Few of our Favorite Things και η The Athens Zine Bibliotheque τους σας προσκαλούν να συμμετάσχετε σε ένα εργαστήριο δημιουργίας zine με την τεχνική του κολάζ (collage) και εισηγητές τον γραφίστα Μάρκο Ζουριδάκη και την εικονογράφο Δανάη Τσουλούφα.
Μετά από μια σύντομη εισήγηση για το κολάζ (ιστορία, καλλιτέχνες, κτλ) οι συμμετέχοντες έχοντας ως βάση παλιές οικογενειακές φωτογραφίες τους (5-10 στο σύνολο ο καθένας), θα πειραματιστούν με την τεχνική του παραδοσιακού κολάζ και της αφαίρεσης (δημιουργία φόρμας) επανασυνθέτοντας οικογενειακές αναμνήσεις. Όλα τα εικαστικά θα αποτελέσουν το “Family Landscapes” zine που θα εκδοθεί σε περιορισμένα αντίτυπα από την Athens Zine Bibliotheque.
Ο κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να φέρει 5-10 παλιές οικογενειακές του φωτογραφίες (ή φωτοαντίγραφα τους αν δεν επιθυμεί να παρέμβει στις πρωτότυπες φωτογραφίες) ή να τις αποστείλει σε ψηφιακή μορφή μέχρι λίγες ημέρες πριν από το εργαστήρίο (κατόπιν συνεννόησης μεταξύ μας). Για το εργαστήριο δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία/γνώση στον σχεδιασμό κολάζ.
Το εργαστήριο είναι δωρεάν και μπορούν να το παρακολουθήσουν μέχρι 10 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δήλωση συμμετοχής, ή/και ερωτήσεις, μπορείτε να στέλνετε στο theathenszinebibliotheque@gmail.com από τις 13 έως τις 18/03/2015, σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο σας και ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας.

Fb event →

--- BIO
Η Δανάη και ο Μάρκος είναι σχεδιαστές και εικονογράφοι. Μεγάλωσαν στην Αθήνα, τελείωσαν τις σπουδές τους στο εξωτερικό, ξαναγύρισαν στο εσωτερικό. Ανταλλάσσουν ιδέες, ψαλίδια και κομμάτια χαρτί. Υπενθυμίζουν στους εαυτούς τους τη σπουδαιότητα του να λες κάτι όσο πιο απλά γίνεται και να σχεδιάζεις ακόμα πιο απλά.
Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.behance.net/markoszouridakis
http://danaitsouloufa.tumblr.com/
14:00-17:00
Εργαστήριο μαλακού κεριού αργυροχρυσοχοϊας - 1st meeting (CΪP)

Οι CΪP σας προσκαλούν σε ένα εργαστήριο όπου θα κατασκευαστούν ένα ή περισσότερα μικρά αντικείμενα απο κερί, και θα χρησιμοποιηθούν σα στοιχεία σε κολλιέ, σκουλαρίκι ή βραχιόλι. Αρχίζουμε με την κατασκευή των προτότυπων αντικειμένων με μαλακό κερί, τα οποίο ύστερα θα χυτευθούν με τη μέθοδο του lostwax και θα μετατραπούν σε μέταλλο (ορείχαλκος).
Το εργαστήριο είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμετοχής στο pavlinajewel@gmail.com

Fb event →